Blog

Budite uvek lepe i sređene

Šta prvo primetimo na lepoj i negovanoj ženi? Njenu baršunastu kožu, uredne nokte, sjajnu kosu ili pak savršene obrve?

Brz tempo kretanja i življenja ne ostavlja nam mnogo slobodnog vremena. U radnoj nedelji koja nam prođe u poslovnim obavezama, obavezama oko dece, partnera i kuće, veoma je teško ili gotovo nemoguće izdvojiti vreme koje ćemo posvetiti samo sebi.

Kada je u pitanju koža lica ili tela ne treba štedeti, zato što “koža pamti”.  Ali je veoma važno da znate da svilenkasta koža negovanih žena nije posledica korišćenja preskupih kozmetičkih preparata svetski poznatih kuća, već pravilna i redovna nega.Istina je da je danas vreme novac, ali isto tako je istina da svakoga dana možemo izdvojiti 15minuta da uradimo nešto lepo za sebe i tako učinimo da izgledamo i osećamo se lepo i posebno. U nastavku teksta daćemo Vam par saveta za jednostavnu, i pre svega, negu za koju nisu potrebni ni dodatno vreme ni dodatni novac. Za koji god tretman ovoga puta da se odlučite – upalite sveće, pustite relaksirajuću muziku i prepustite se uživanju.

 

Ekobeauty Subotica

Izvor: http://www.southerncurlsandpearls.com/2018/01/instagram-roundup.html

Koža – Osnovna higijena tela, odnosno svakodnevno kupanje i tuširanje se podrazumeva. Za svilenkast izgled kože svako veče pre spavanja namažite losion ili kremu za telo koja će tokom noći hraniti i hidrirati Vašu kožu. Takođe, jednom nedeljno nanesite piling kako biste odstranili svu prljavštinu sa kože.

Lice – Tretman čišćenja lica može se veoma lako obaviti i kod kuće. U posudu sipajte ključalu vodu i u nju dodajte dve kesice čaja od kamilice i dve, tri kapi eteričnog ulja od lavande ili narandže za potpuni ugođaj. Sedite licem iznad posude i prekrijte glavu peškirom. Ovim putem će Vam se pore na licu potpuno otvoriti i omogućiti čišćenje od raznih toksina i prljavštine. Takođe, koliko god mesečnog budžeta da izdvajate na skupocene kreme, pilinge, serume, pudere i druge preparate za negu lica, ono nikada neće biti sveže ni odmorno ukoliko ne spavate dovoljno. Dakle, kvalitetan san je već pola posla za lepotu kako lica tako i celog tela.

 

Ekobeauty Subotica

Izvor: https://www.puckerandpout.com/2016/02/facesteam/

Kosa – Lepa i sređena kosa predstavlja svakodnevnu rutinu ulepšavanja. Kosa ne mora uvek da bude besprekorno čista, ali mora biti uredna. I punđa poput isfenirane talasaste kose može odlično da izgleda. S obzirom da kosa trpi tretmane koji podrazumevaju visoke temperature kao što su feniranje i peglanje, naš savet je da stavljate pakovanja i maske za kosu. Sve što Vam je potrebno da napravite domaću masku za kosu je ¼ šolje bademovog ulja i jedno jaje. Ova dva sastojka izmiksujte u jednoj manjoj posudici, a zatim novodobijenu smesu nanesite na kosu od temena do krajeva kose i držite ovo pakovanje na glavi 40 minuta pre pranja kose. Kosu operite i isperite kao i obično, vodeći računa da koristite šampon i balzam koji obezbeđuju bogatu hranljivost za Vašu kosu. 

Obrve – Kažu da su uredne i lepe obrve “pola” lica. Izuzetno je važno da imate pravilan oblik obrva koji odgovara Vašim crtama i obliku lica. Savršeno simetričan oblik obrva dobićete na kozmetičkom tretmanu čupanja i farbanja koji je što se novca tiče prava sitnica. Zahvaljujući trendovima i napretku u svim sferama kozmetologije, danas možete da odradite tretman japanskog iscrtavanja obrva i “uvek” imate lepe i sređene obrve.

Nokti – odlazak kod kozmetičara na tretman noktiju može da predstavlja luksuz, međutim uredni nokti su odraz Vas kao ličnosti. Tretman noktiju možete uraditi i same kod kuće u nekoliko jednostavnih koraka, a evo i kako:

Iseckajte notke, Doterajte oblik turpijom, Nanesite ulje za zanoktice, Potopite nokte u vodu u koju ste prethodno sipali 2 kašičice sode bikarbone i 1/2 šoljice sirćeta, Uklonite zanoktice, Isturpijajte nokte, Namažite i izmasirajte ruke losionom ili kremom za ruke i za sam kraj Nalakirajte nokte u boji laka po izboru.

 

Ekobeauty Subotica

Izvor: http://stylecaster.com/beauty/how-to-do-your-own-nails/?epik=0ghfKE_IWX2Rx&dm2sc=1

Nadamo se da ćete iskoristiti i praktično primeniti naše savete koji će učiniti Vaše telo besprekornim ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *